menu

En dan bent u vanaf nu man en vrouw...

...die woorden hebben wel heel bijzonder betekenis voor Jo-enny Vosman (48) uit Dussen en Ad Simonis (49), die elkaar in de Lambertuskerk het 'ja-woord' gaven. Een héél bijzondere trouwplechtigheid, en niet alleen vanwege de glamoureuze entourage..

Even leek het erop dat hun geluk ruw verstoord zou worden omdat hun huwelijk niet voltrokken mocht worden in de Heilige Maria Geboortekerk in Dussen. Want Ad was eerder voor de kerk getrouwd en dat huwelijk was officieel niet uit de kerkelijke registers geschreven. Maar op de achtergrond speelde misschien ook wel dat Jo-enny een 'beroemde' transgender is. De Dussense kapster die er lang geleden voor koos om verder als vrouw door het leven te gaan, is dit jaar uitgeroepen tot Miss Gay Holland.

Huwelijks-stress dus, toen ze hals over kop naar een andere locatie moesten zoeken. Het aanstaande bruidspaar week uit naar de Lambertuskerk, waar de pastor hun huwelijk wel bevestigde en vervolgens een ongekend feest kon losbarsten. ,,Voor mij is het cirkeltje nu rond", vertelde Jo-enny aan BN DeStem. ,,Ik heb een man, twee stiefkinderen, ik ben vrouw, we zijn samen gelukkig. Ik heb het gezinsgevoel zoals het hoort te zijn." (De komende dagen plaatsen wij ook een foto-album van hun huwelijk).