menu

Kunst voor kinderen: 7 en 8 april 13:00 -18:00 uur (Archief)

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Onder dat motto organiseert de Stichting Leergeld West-Brabant Oost een expositie van gerenommeerde kunstenaars in de Lambertuskerk. Op 7 en 8 april bent u van harte welkom om hun werken te bewonderen. En....door ze te kopen levert u een bijdrage aan de armoedebestrijding bij kinderen in onze regio !

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn. Dat leidt er vaak toe dat kinderen sociaal worden buitengesloten. En dat heeft in veel gevallen een negatieve invloed op hun ontwikkeling.

Het motto van de Stichting Leergeld West-Brabant Oost is daarom: ALLE KINDEREN MOGEN MEEDOEN, WANT NU MEEDOEN IS STRAKS MEETELLEN.

Ten bate van deze kinderen houden wij deze expositie van bekende kunstenaars. De tentoonstelling is op 7 en 8 april toegankelijk van 13.00 uur tot 18.00 uur. De opening wordt op zaterdag 7 april om 15.00 uur verricht door Peter van der Velden; oud-burgemeester van Breda en voorzitter van Leergeld Nederland. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om een toelichting op hun werk te geven. 

Over de deelnemende kunstenaars (zie ook Foto-en videopagina):

Arjan van Dijk ondernemend in creativiteit, conceptontwikkeling, fotografie, vorm en beweging. Werkt graag binnen de poort in zijn tuin De Verwondering waar mooie dingen gebeuren.

Anke van der Kwaak is zich gaan verdiepen in de eenvoud van de Japanse Meiji-periode. Haar werk wordt meestal Raku gestookt. Zij probeert in haar werk een balans te vinden tussen strak en grillig. Contrasten in kleur en vorm lopen als een rode draad door haar werk.  

Eugène Winter deed zijn inspiratie op in Hollandse plaatsen en steden en daarnaast in tal van Europese landen. Hij maakte zo een voortreffelijke collectie van olieverf en aquarellen met een prachtig kleurgebruik en gevoelige compositie.

Lieske verbeeldt in een eigen, kleurrijke beeldtaal haar verwondering over uiteenlopende levensmomenten. In de collagetechniek voelt ze zich het meest thuis: 'los''kunnen gaan in allerlei technieken die ze samenvoegt tot een nieuw beeld.

Ria Beekers-Renders maakt Sri-keramiek, gedraaid op de draaischijf of in handvormen. Haar werk is speels, dromerig en vrolijk, haar stijl fantasievol, divers en in de combinatie keramiek en glas verrassend.

Ger de Joode staat voor geometrische kunst. Hij ordent verhoudingen door middel van vorm, kleur en maat in mathematische zin en reikt daarmee een weg naar schoonheid aan. Geometrische kunst is communicatief en biedt de beschouwer mogelijkheden grenzen te passeren naar de andere zijde, te reizen naar het derde land.

Piet Joosen bewerkt samen met Erik Dauwerse staal tot sculpturen, waarbij het toepassen van diverse smeedtechnieken het “kleien met warm ijzer” het onverzettelijke staal “vertaald” in vormen met zachte lijnen en mooie rondingen.

Ans Bakker gebruikt verschillende glastechnieken: blazen/gieten, pate de verre, kiln-casting en recyclen, graveren, slijpen en zandstralen. Haar werk gaat over “verlichting” en de mogelijke lichtheid van het bestaan. Fragiliteit en kwetsbare kracht zijn de thema’s waarmee ze aan de slag gaat

Ineke Becht-Rosendaal haar passie is tekenen en schilderen. En haar stokpaardje schilderijen maken van het zelfbeeld van vrouwen over hun onvolmaaktheden zoals “les fémur”.         

Chantal Smits maakt als goud- en zilversmid kunstvoorwerpen, objecten, sieraden en groot zilverwerk. In haar vrije werk probeert zij een ander materiaal toe te voegen en uit te gaan van een thema, vaak op zoek naar eigenzinnigheid in het object.

Jaap Hartman werkt beeldhouwend in en met ruimte en zijn figuratieve beelden zijn sterk arabesk, soms verstild of geabstraheerd. Hij schuwt het experiment niet en “bouwt” van binnenuit naar de buitenkant van het beeld, waarbij met de mogelijk- en onmogelijkheden van het materiaal gezocht wordt naar de uiteindelijke vorm.