Nieuws

Lees hier het laatste nieuws...

Sprookjes verloving

do, 13 jun 2024

Een verloving in sprookjessfeer vierden Hamza Ourahou en Nouhaila Ben El Mourid Hamza op 1 juni in de Lambertuskerk. De foto geeft al een indruk van de aankleding tijdens het romantische feest. 

Cantate Corde samen met het Gelders Opera en Operette Gezelschap - gratis uitvoering!

ma, 11 mrt 2024

Op de eerste zondag van april verzorgde Cantate Corde in de Lambertuskerk een bijzondere, gratis toegankelijke uitvoering in samenwerking met het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG). Het werd een prachtige ontmoeting tussen de oratoriumklanken van Cantate Corde en de zang en theatrale presentatie van GOOG.

Sfeervolle kerstavonddienst

vr, 22 dec 2023

Het was weer een sfeervolle kerstnachtdient in de Lambertuskerk op zondag 24 december. Tijdens de dienst werden veel bekende kerstliederen gezongen. De dienst werd geleid door dominee J.P. van den Hout, predikant in de Protestantse Gemeente Geertruidenberg. De muzikale inkleuring kwam voor rekening van zangkoor Una Voce onder leiding van Anita Baardman, organist J. Blankers en op de trompet Harry van Avendonk en Pim van Veen.  

Kerstconcert Cantate Corde

ma, 06 nov 2023

De bezoekers beleefden een geweldig concert in kerstsfeer, uitgevoerd door oratoriumvereniging Cantate Corde op zondag 17 december om 14:00 in de Lambertuskerk. De zangvereniging bracht een mix van vrolijke muziek en sfeervolle kerstliederen te gehore. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor twee Magnificats - van respectievelijk Durante en Vivaldi - en Vivaldi’s beroemde Gloria.

Lambertuskerk is een top trouwlocatie. Open dag op 19 november.

vr, 08 sep 2023

Ga jij trouwen? Dan is de Lambertuskerk in Raamsdonk de uitgelezen locatie. Jaarlijks trouwen hier vele stellen, jong, oud, man, vrouw, uitbundig of ingetogen. Met of zonder kerkelijke inzegening. De Lambertuskerk kent een eeuwenoude historie en biedt een bijzonder sfeervolle ambiance in een natuurlijke omgeving. Vrijwel voor iedere invulling en catering kan worden gezorgd. Parkeren is geen enkel probleem.   

Inspirerende expositie van Fotogroep De Huiskamer in weekend 23 en 24 september

do, 22 jun 2023

De vermaarde fotogroep De Huiskamer had de Lambertuskerk in Raamsdonk uitgekozen voor de jaarlijkse tentoonstelling van haar leden op 23 en 24 september. Vele bezoekers genoten van de prachtige collectie foto's. De afbeelding is van een lid van de fotogroep, Fons Kern.Zie ook de website van de fotogroep: http://www.fgdehuiskamer.nl

Lambertuskerk straalt tijdens Kunstroute. Bekijk de foto's!

do, 18 mei 2023

De Lambertuskerk in Raamsdonk was één van de locaties in de Kunstroute Geertruidenberg, die werd gehouden op zaterdag en zondag 20 en 21 mei. 

Deuren Lambertus geopend op tweede pinksterdag

do, 18 mei 2023

De Lambertuskerk in Raamsdonk heeft ook weer meegedaan mee aan de landelijke open Kerkendag op tweede pinksterdag, 29 mei 2023. De derde editie van de Open Kerkendag stond  in het teken van het kerkinterieur. In de kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken.

Rotary G'berg ontvangt doof-blinde mensen bij Lambertuskerk

wo, 17 mei 2023

Rotary Club Geertruidenberg houdt op 3 juni een uitgaansdag voor ruim 125 doof-blinde mensen met hun begeleiders, samen met de Nederlandse Stichting voor Doofblinden (NSDB).  Dat gebeurt op het terrein nabij de Lambertuskerk. 

Expositie Joop Nijman weer schot in de roos

vr, 31 mrt 2023

De expositie die de Oosterhoutse kunstschilder Joop Nijman, samen met tien andere kunstenaars, hield op 14 en 15 april was wederom een zeer gewaardeerd evenement. Hijzelf bracht zijn loftuiting over aan de vrijwilligers van de Lambertuskerk:

Intens passieconcert van Cantate Corde

wo, 01 mrt 2023

Oratoriumvereniging Cantate Corde verzorgde op zondag 2 april een passieconcert in de Lambertuskerk. Het koor bracht de Johannes-Passion van J.S. Bach ten gehore brengen. De Johannes-Passion is een van de beroemdste passies, gebaseerd op het lijdensverhaal van Christus in het evangelie volgens Johannes. De muziek die Bach bij dit verhaal componeerde, is heel afwisselend.

Concert met passie

zo, 12 feb 2023

Onder de veelzeggende titel Drop, Drop Slow Tears, verzorgde de Koorgroep Oosterhout en vocaal ensemble s’OTTOvoces een bijzonder passieconcert op zondag 26 maart.