Nieuws

Lees hier het laatste nieuws...

Welcome to the Church

do, 29 sep 2022

Onder de titel Welcome to the Church (Part 2) bereidt koninklijke harmonie De Eendracht uit Raamsdonksveer zich voor op een bijzonder concert in de Lambertuskerk op 26 november. Bijzonder qua muziek, maar ook wat betreft het spektakel op zich. Het wordt een concert waarbij veel solisten de kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Ook zullen verrassende elementen rondom het concert de aanwezigen een onvergetelijke avond bezorgen.

Fotoclub Raamsdonksveer exposeert

do, 29 sep 2022

Het is inmiddels een jaarlijks gewaardeerd fenomeen in de Lambertuskerk; de expositie van Fotoclub Raamsdonksveer. Op 15 en 16 oktober zijn de werken te zien van de leden. De expositie is - gratis - te bezoeken op 15 oktober van 13:00 tot 17:00 uur en op zondag 16 oktober van 12:00 - 17:00 uur. 

Cantate Corde brengt Requiem van Mozart

do, 29 sep 2022

Cantate Corde verzorgt op zaterdag 6 november in de Lambertuskerk een sfeervol najaarsconcert met een uitvoering van het prachtige Requiem van Mozart. Het is een van Mozarts meest ontroerende en dramatische composities. De muziek weerspiegelt de strijd die de componist voerde om de vreselijke visioenen van de dood, zoals die werden veroorzaakt door zijn eigen ziekte, te verzoenen met de troost en de hoop op verlossing. 

Huub, aimabel en kundig bestuurder heengegaan

do, 23 jun 2022

Huub Stijnen, die aan de wieg stond van de ingrijpende restauratie van de Lambertuskerk en jarenlang secretaris was van de stichting die de monumentale kerk beheert, is ons ontvallen. Hij overleed op 22 juni 2022. 

Kleurenpracht in de Lambertuskerk

zo, 02 jan 2022

Bij daglicht is de Lambertuskerk al prachtig om te zien. Maar bij gekleurd licht, zoals rond de Kerst en de jaarwisseling, is het interieur bijna sprookjesachtig.Foto's: Jan van Erk

Muzikale herdenking 600 jaar Elisabethsvloed

zo, 07 nov 2021

Ter herdenking van '600 jaar Elisabethsvloed' heeft zondagavond 21 november een bijzonder concert plaats in de Lambertuskerk in Raamsdonk. Die avond staat het beroemde Requiem van Gabriel Fauré centraal. Het wordt uitgevoerd door koor, solisten en orkest van Consortium Musicum Divertimento Breda. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigenten Rick Muselaers en Rienk Bakker.

JA! De Fotoclub exposeert weer... Komt dat zien

vr, 01 okt 2021

Tijdens de corona-pandemie hebben veel verenigingen hun activiteiten op een lager pitje moeten zetten. Dat heeft de Lambertuskerk ook moeten ervaren. MAAR... Fotoclub Raamsdonksveer moest de jaarlijkse foto-tentoonstelling vorig jaar afgelasten. Maar nu, in oktober 2021, wordt de traditie weer opgepakt !

Romantiek ten top en toch coronaproof

do, 04 mrt 2021

Het heeft wat langer geduurd voordat we de foto's van dit glamoureuze huwelijk in de Lambertuskerk konden publiceren. Maar we wilen ze u beslist niet onthouden. Simone en Rogier beloofden elkaar op 26 september vorig jaar eeuwige trouw. Net tussen de lockdowns door en helemaal volgens de coronaregels op dat moment. Door de opstelling van de stoelen sowieso 'historische' foto's.

Afscheid van oud-voorzitter Frits Niessen

za, 24 okt 2020

Oud-bestuurslid van de Lambertuskerk Frits Niessen (1936 - 2020) is op 23 oktober overleden. Frits was als voorzitter de drijvende kracht achter de restauratie van de Lambertuskerk begin deze eeuw. Zonder zijn inspirerende leiding en met behulp van zijn grote netwerk was de restauratie nooit gelukt.

Huwelijk ook in coronatijd

di, 14 jul 2020

Ongetwijfeld zullen Nina en Arnold hun huwelijk altijd blijven koppelen aan de coronatijd. Maar ook met de beperkingen beleefden zij in de Lambertuskerk op 13 juli 2020 een mooie kerkelijke ceremonie. Ondanks de 1,5 meter-maatregel kon de kerk stijlvol worden ingericht. 

In memoriam Frits Plasman 1946 - 2018 (Archief)

do, 22 nov 2018

Frits Plasman, gewaardeerd bestuurslid van de Stichting Lambertuskerk Raamsdonk, is op 14 november overleden. Onderstaand In Memoriam is op 22 november grotendeels uitgesproken door mede-bestuurslid Sander Kock tijdens de uitvaart. Hij deed dat namens het bestuur en de voorzitter, die momenteel in het buitenland verblijft. De foto van Frits is afkomstig van het bidprentje.